Ναύπλιο

Ναύπλιο

Η πιο ρομαντική πόλη!

Το Ναύπλιο μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ελκυστικά στενά δρομάκια, κομψά βενετσιάνικα σπίτια, νεοκλασικά αρχοντικά, μουσεία, ταβέρνες και φιλόξενοι άνθρωποι σας κάνουν να επισκεφτείτε το Ναύπλιο περισσότερες από μία φορές.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το Ναύπλιο πήρε το όνομά του από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Αμυμώνης. Κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο η πόλη ήταν ένα από τα πιο ισχυρά λιμάνια – πολιτείες της Ελλάδας. Στους Μεσαιωνικούς Χρόνους, το Ναύπλιο καταλήφθηκε από τους Ενετούς, οι οποίοι το έκαναν σημαντικό ναυτικό σημείο στην Πελοπόννησο. Οι Ενετοί έχτισαν το Φρούριο Παλαμήδι πάνω από την πόλη για να την προστατεύσουν από τους εχθρούς. Το Κάστρο του Μπούρτζι, μια μικρή νησίδα στο λιμάνι χτίστηκε επίσης από Ενετούς. Τον 16ο αιώνα και μετά από πολλές πολιορκίες, η πόλη κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς. Το Ναύπλιο ήταν από τις πρώτες πόλεις που απελευθερώθηκαν στον Ελληνικό Πόλεμο του 1821. Μετά το τέλος του πολέμου, το Ναύπλιο ήταν το λιμάνι όπου έφτασε ο πρώτος κυβερνήτης του Ελληνικού Κράτους, Ιωάννης Καποδίστριας, κάνοντας την πόλη την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Η πόλη στις μέρες μας

Σήμερα, ελκυστικά στενά δρομάκια, βενετσιάνικα σπίτια, νεοκλασικά αρχοντικά, ταβέρνες, γωνιές καφέ, γαστρονομικές απολαύσεις γίνονται το Ναύπλιο ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Πώς να πάτε εκεί

Το Ναύπλιο απέχει 144χλμ. από την Αθήνα. Είναι εύκολα προσβάσιμο για μεγάλες ή ολιγοήμερες εκδρομές ακόμα και για μονοήμερες εκδρομές. Μπορείτε να φτάσετε στο Ναύπλιο οδικώς, οδηγώντας τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Τρίπολης ή με λεωφορείο καθώς υπάρχουν τακτικά δρομολόγια από και προς την Αθήνα καθημερινά.

Γαστρονομικές Απολαύσεις

Στο Ναύπλιο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά επιλεγμένα τοπικά προϊόντα, από χυμό πορτοκαλιού μέχρι κρασί και από τοπικά τυριά, ελαιόλαδο και εκλεκτό τοπικό μέλι μέχρι αρτοσκευάσματα και πλούσια πιάτα με κρέας. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε Μπογάνα (αρνάκι γάλακτος με πατάτες, ψημένο σε πήλινο σκεύος σε παραδοσιακό φούρνο για πολλές ώρες) και Γκόγκες (παραδοσιακά, χειροποίητα ζυμαρικά με τριμμένο τυρί).

Σχετικά με την περιοχή

Μπορείτε να επισκεφθείτε τις ενδιαφέρουσες κοντινές περιοχές ξεκινώντας από το Ναύπλιο.

Μυκήνες

Οι Μυκήνες είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου και βρίσκονται στην κορυφή ενός μικρού λόφου στο δρόμο που οδηγεί από τον Αργολικό κόλπο προς τα βόρεια. Την περίοδο 1600 – 1100 π.Χ. βρισκόταν στην απόλυτη ακμή του δίνοντας το όνομά του σε έναν πολιτισμό που εξαπλώθηκε σε όλο τον ελληνικό κόσμο. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 1874-1876 από τον Ερρίκο Σλήμαν, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών μπορείτε να θαυμάσετε την κεντρική πύλη ή «Πύλη των Λεόντων», τους Θολωτούς Τάφους και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Επίδαυρος

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα ζωντανό αρχαίο θέατρο, ένας μοναδικός στο είδος του αρχαιολογικός χώρος, που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου. Σταδιακά εκεί γίνονταν αθλητικοί και καλλιτεχνικοί αγώνες, καθώς και θεατρικοί αγώνες. Σήμερα το θέατρο φιλοξενεί το Ελληνικό Φεστιβάλ αρχαίων ελληνικών δραμάτων, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο. Το Θέατρο της Επιδαύρου διαθέτει κυκλική ορχήστρα πλάτους 20 μέτρων, 55 σειρές και χωρητικότητα 14.000 ατόμων.

Άργος

Το Άργος απέχει μόλις 11 χλμ. από το Ναύπλιο και θεωρείται η αρχαιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ευρώπης και μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας. Το Άργος έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Αρχαίο Θέατρο, την Αρχαία Αγορά και το Κάστρο της Λάρισας με την υπέροχη θέα στην πόλη. Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, του αγίου προστάτη της πόλης, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από πολλά καταστήματα και μοντέρνα καφέ.

Αξιοθέατα
Δραστηριότητες