Αξιοθέατα

Εξόρμηση στο Ναύπλιο

Υπέροχα αξιοθέατα σε μια ιστορική πόλη που θα σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες!

Είναι μια από τις πιο όμορφες και ρομαντικές πόλεις στις ακτές της Ελλάδας. Χαθείτε σε ελκυστικά στενά δρομάκια, ανακαλύψτε νεοκλασικά αρχοντικά, επισκεφτείτε μουσεία και εξερευνήστε παραδοσιακές και μοντέρνες ταβέρνες και καφέ σε όλη την πόλη.

Κέντρο

Το Ναύπλιο απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και επίσης κοντά σε πολλούς αρχαίους χώρους και πόλεις. Εξερευνήστε με τα πόδια την παλιά αλλά και τη νέα πόλη, επισκεφτείτε μοναδικές ταβέρνες και καφετέριες και γευτείτε την παραδοσιακή κουζίνα.

Παλαιά Πολή

Η Παλιά Πόλη του Ναυπλίου είναι ο τέλειος ρομαντικός προορισμός. Ολόκληρη η παλιά πόλη σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Σταμάτη Βούλγαρη την εποχή του Ιωάννη Καποδίστρια. Οι βενετσιάνικες επιρροές του, τα ατμοσφαιρικά μνημεία και τα νεοκλασικά αρχοντικά δημιουργούν τις καλύτερες προδιαγραφές για μια μοναδική πεζοπορία. Στην παλιά πόλη μπορείτε να βρείτε πολλά μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ, ταβέρνες και καφετέριες.

Μουσεία

Στο Ναύπλιο θα εξερευνήσετε μοναδικά μουσεία. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο βενετσιάνικο αρχοντικό στην πλατεία Συντάγματος. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Πολεμικό Μουσείο, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο που κάποτε ήταν η πρώτη Πολεμική Ακαδημία της Ελλάδος, το Λαογραφικό Μουσείο Ναυπλίου με παραδοσιακές φορεσιές, κοσμήματα, κεραμικά, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής και άλλα λαϊκά αντικείμενα και τέλος την Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο, νεοκλασικό κτίριο.

Εκκλησίες

Τα θρησκευτικά μνημεία ενός τόπου αποτελούν μέρος του ιστορικού του παρελθόντος. Στο Ναύπλιο υπάρχουν υπέροχες εκκλησίες στους δρόμους της παλιάς πόλης αλλά και έξω από το κέντρο της. Ανάμεσά τους θα συναντήσετε τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας στην είσοδο αυτής της εκκλησίας) και τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το μοναδικό βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής αφιερωμένο στη Ζωοδόχο Πηγή.

Κάστρο Παλαμηδίου

Το Παλαμήδι είναι το φρούριο που δεσπόζει στην πόλη του Ναυπλίου. Το κάστρο σχεδιάστηκε από τον Giaxich και χτίστηκε από τον Γάλλο LaSalle. Το φρούριο του Παλαμηδίου βρίσκεται πάνω από την πόλη του Ναυπλίου με 999 σκαλοπάτια ενισχυμένα με μικρές πολεμίστρες. Σύμφωνα με την ελληνική λαϊκή παράδοση η 1000η σκάλα έσπασε από το πόδι του αλόγου του Θ. Κολοκοτρώνης- ήρωας της ελληνικής επανάστασης. Μπορείτε να επιλέξετε να το επισκεφτείτε με αυτοκίνητο ή ανεβαίνοντας τα 999 σκαλιά.

Κάστρο Μπούρτζι

Το υδάτινο κάστρο του Μπούρτζι γνωστό και ως Castello dello Soglio είναι ένα ενετικό κάστρο που βρίσκεται στη μέση του λιμανιού του Ναυπλίου. Την κατασκευή του κάστρου ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Antonio Gambello. Το μπούρτζι χρησιμοποιούνταν με διάφορους τρόπους. Αποτελώντας, αρχικά, την πρώτη φυλακή του Κολοκοτρώνη, την κατοικία των εκτελεστών του Παλαμηδίου και ένα πολυτελές ξενοδοχείο και εστιατόριο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί με ένα από τα καραβάκια από την αποβάθρα του Ναυπλίου.

Πλατεία Συντάγματος

Η πλατεία Συντάγματος, η καρδιά του κέντρου της πόλης του Ναυπλίου, είναι το σημείο συνάντησης για κάθε πολίτη και επισκέπτη του Ναυπλίου, καθώς υπάρχουν πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Η πλατεία περιβάλλεται από νεοκλασικά κτίρια, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το παλιό Κρατικό Σπίτι, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και το παλάτι του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ναύπλιο
Δραστηριότητες